Dromen in Spanje

Dromen in Spanje

20 december 2018 2 Door Vera

Spanje is anders. Het landschap is uitgestrekt en kleurrijk. Diep ingesleten rivierdalen, sinaasappelplantages en oude, verlaten landbouwterrassen wisselen elkaar af. De kleuren variëren van het rood van de aarde en het geel van de herfst tot het grijs van de indrukwekkende kalkformaties. De afstanden zijn groot, maar de wegen zijn goed en rustig. De mensen ogen ontspannen en lijken onze pogingen tot gebrekkig Spaans contact te waarderen. De klimgebieden zijn talrijk en voor het eerst in lange tijd ontmoeten we weer andere klimmers die voor meerdere maanden onderweg zijn. En, niet onbelangrijk, de eindeloze regen is vervangen door zon. Spanje is anders. Spanje maakt onze verwachtingen meer dan waar.

We dromen hoe het zou zijn om hier te wonen. We dromen over het opknappen van een ruïne en over de eindeloze klimmogelijkheden in je achtertuin. Terwijl we wachten tot de rots na een regenachtige nacht weer droog is, struinen we samen met Maartje en Victor door de modder. Van de ene stenen bouwval naar de andere, allemaal even verlaten. En zo dromen we nog even verder.

De laatste dagen in Spanje brengen we door met het testen van onze Spaanse kennis in de autogarage (geslaagd, met wat hulp van google translate…), een flinke voorraad boodschappen inslaan en wat andere losse klussen. Eenmaal in de haven bedanken we de verkopers die ons voor veel te veel geld een ticket willen verkopen en verstoppen we ons in de bus om ons ticket online te boeken. Precies op tijd voor de siësta vinden we een printshop die dat ticket ook daadwerkelijk kan printen en dan zijn we er helemaal klaar voor. Tijd voor een nieuw hoofdstuk. Op naar Marokko