Het maanlandschap van San Martino

Het maanlandschap van San Martino

18 oktober 2018 0 Door Vera

“Voor de zoveelste keer vergelijken we de twee topo’s. Ze kloppen niet met elkaar. En ook niet met onze werkelijkheid. Het ene moment lijken we lengtes te hebben overgeslagen, het andere moment hebben we lengtes over. Ik word moe van alle twijfel en wil gewoon klimmen. Dichte mist belemmert het zicht en er zijn nauwelijks touwtjes of mephaken om ons de weg te wijzen. We besluiten de meest logische route te volgen en op wonderbaarlijke wijze komen we steeds toch weer goed uit. Het klimmen is mooi en op vaste rots. Als ik in de laatste versnijding kom kan de route eigenlijk niet meer missen. Ik geniet weer van het klimmen en het bivakhutje op de top laat alle eerdere twijfels verdwijnen. Wat een plek om de nacht door te brengen!”